مقالات و نوشته ها در مورد کاشی سرامیک

کاشی دست ساز

کاشی دست‌ساز را می توان هنری ماندگار دانست که در طی دوران نه تنها از بین نرفته بلکه روز به روز پیشرفت بیشتری داشته است.

کاشی دست‌ساز در واقع اثری ترکیب شده از هنر و صنعت است که از اعماق تاریخ سر برداشته و روز به روز با جلوه ای زیباتر و مدرن تر پیشرفت کرده و کامل شده است.

کاشی دست ساز

یکی از انواع کاشی دست ساز است  کاشی های سنتی بوده اند که از دیرباز شکل گرفته است. پروسه تولید این کاشی ها شامل چند مرحله است که در این جا ذکر می کنیم:

1.در مرحله اول با توجه به کاربردی که کاشی سنتی دارد خاک را فرموله می کنند.

2. با توجه به فرموله خاک مواد اولیه را با نسبت مشخص با هم ترکیب می کنند.

3.در گام سوم گل را ایجاد می کنند.

4.قالب سازی مرحله چهارم از این فرآیند است.

5.گلی را که با قالب به شکل معین ایجاد کرده اند خشک می کنند.

6.پخت اولیه آخرین مرحله از این فرآیند است.

7.لعاب‌کاری: پوشاندن سطح کاشی با یک لایه لعاب

8.پخت دوم: در این مرحله پخت دوم کاشی را انجام می دهند تا لایه لعاب روی کاشی ر اثر گرمای کوره ذوب شده و به کاشی بچسبد.

نکات قابل توجه در تولید کاشی دست ساز

مراحل تولید کاشی کاملا متفاوت میباشد ، علاوه بر دستور العمل منحصر به فرد آن ، صنایع دستی کامل آن را تا حدودی زیست محیطی بدوی می کند. طراحی دستی ، خط کشی دستی ، رنگ آمیزی دستی ، لعاب کاری دست همه به غیر از شلیک توسط کوره با دست انجام می شود.در یک کلام ، کاشی و سرامیک تزئینی یک کار دستی دستی سرامیکی است.

دمای پخت حدود 1100 است. کاشی و سرامیک تزئینی می تواند درجه حرارت بالا را تحمل کند و دارای ویژگی مقاومت در برابر خوردگی و مقاوم در برابر سایش است.

طرح های خاص ، سابقه طولانی ، رنگ روشن ، تنوع تصاویر ، قیمت مناسب و کیفیت بالا کاشی تزئینی را به عنوان یک هدیه سرامیکی محبوب و همچنین دکوراسیون منزل جدید در بازار اروپا و آمریکا تبدیل می کند.

 

مواد تشکیل دهنده کاشی

مواد اولیه اصلی که در ساخت کاشی‌های دست‌ساز به کار می‌روند، عبارتند از:

  • خاک رس:  یکی از مهمترین مواد تشکیل دهنده کاشی خاک رس است. این خاک به دلیل رنگ ها و ویژگی های متفاوتی که دارد، و همچنین به دلیل خاصیت شکل‌پذیری و پخت در دمای بالا به عنوان خاک مناسب کاشی سازی استفاده می شود.
  • آب: آب این قابلیت را به خاک رس می دهد که قابلیت شکل گیری پیدا کرده و کاشی ساز بتواند طرح مورد نظر خود را پیاده کند.
  • مواد معدنی: جهت تغییر خواص فیزیکی و شیمیایی ، مواد معدنی مختلف همچون سیلیس، فلدسپار و اکسیدهای فلزی را به خاک رس اضافه می‌کنند تا باعث افزایش استحکام، مقاومت در برابر حرارت و ایجاد رنگ‌های متنوع در کاشی شود.
  • لعاب: لعاب مخلوطی از مواد معدنی، سیلیس، اکسیدهای فلزی و آب  است که باعث ایجاد نوعی پوششی شفاف یا رنگی روی سطح کاشی می‌شود.

 

کاشی از لحاظ مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن بر دو نوع است:

۱. کاشی گلی جهت تهیه کاشی هفت‌رنگ و زیررنگی استفاده می‌شود. مواد تشکیل‌دهنده‌ی این نوع از کاشی گلی از خاک  یا لایی است که از رسوبات رودخانه به دست می‌آید.

٢.مواد تشکیل دهنده‌ی کاشی جسمی عبارت است از: آبگینه، سنگ سیلیس یا سنگ چخماق (برای استحکام بیشتر)، گل سرشور یا گل جوراب برای چسبندگی بیشتر. نکته مهم در این مورد این است که این مواد باید با درصد معین و درست باشد تا کاشی مورد نظر به دست آید.

مثلا با افزایش مواد شیشه‌ای، جنس کاشی محکم می شود، در صورتی که در تهیه کاشی معرق به این دلیل که به آسانی قابل سایش نیست استفاده نمی شود، یا با افزایش سنگ سیلیس کاشی پخته شده  بسیار ترد و شکننده شده و استحکام نخواهد داشت. کاشی جسمی برعکس کاشی گلی احتیاج به (خوم‌پز) شدن ندارد و کاشی و لعاب یک‌بار بیشتر به کوره نمی‌روند.

هماهنگی بی نظیر در ترکیب کفشور خطی و کاشی دست‌ساز

ترکیب و استفاده از کفشور خطی و کاشی دست‌ساز، یک انتخاب هوشمندانه برای افرادی که به دنبال ایجاد فضایی زیبا، کاربردی و منحصر به فرد هستند می باشد.  در واقع به این طریق از  مزیت های هر دو این عناصر همچون ایجاد یک نقطه کانونی زیبا در محیط و لذت بردن ز هماهنگی طراحی سنتی و مدرن در کنار هم می توان بهره برد. همچنین از این طریق می توان از قابلیت شخصی سازی طراحی و منحصر به فرد کردن آن بهره برد.

ایده‌هایی برای ترکیب کفشور خطی و کاشی دست‌ساز

  • کاشی‌های موزاییکی: می توانید در اطراف کفشور خطی، از کاشی های موزاییکی دست ساز استفاده کنید و یک اثر هنری زیبا و چشم‌نواز ایجاد کنید.
  • کاشی‌های با طرح‌های هندسی: ایجاد یک فضای مدرن و مینیمال با استفاده از کاشی‌های هندسی با رنگ‌های مکمل باعث ایجاد  زیبایی منحصر به فرد می شود.
  • کاشی‌های با طرح‌های طبیعی: ایجاد یک حس آرامش و نزدیک شدن به طبیعت با کاشی‌های با طرح‌های برگ، گل و سایر عناصر طبیعی
  • کاشی‌های با طرح‌های سفارشی: ایجاد یک فضای منحصر به فرد با سفارش کاشی‌های دست‌ساز با طرح دلخواه خود در اطراف کفشور خطی که استفاده می کنید.

نکات مهم در انتخاب و نصب

  • هماهنگی رنگ‌ها: رنگ کاشی و کفشور باید با هم هماهنگ باشند تا یک ترکیب زیبا ایجاد شود.
  • ابعاد کاشی: اندازه کاشی‌ها باید متناسب با ابعاد فضایی که در آن استفاده می‌شوند، انتخاب شود.
  • نوع لعاب: لعاب کاشی باید در برابر رطوبت مقاوم باشد تا در محیط‌های مرطوب مانند حمام و آشپزخانه مشکلی ایجاد نکند.
  • نصب حرفه‌ای: نصب صحیح کفشور خطی و کاشی دست‌ساز، تاثیر زیادی بر زیبایی و عملکرد آن‌ها دارد. بهتر است این کار را به یک نصاب ماهر بسپارید.

> نوار کنج آلومینیوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *